<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Світ
21.04.2024 284

Китай є основним постачальником військового комплексу РФ, - держсекретар США

Держсекретар США Ентоні Блінкен розкритикував китайську підтримку російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін в даний час робить основний внесок у війну Москви в Україні, поставляючи критично важливі компоненти для зброї.

_blinken_gettyimages_1756544261_369b1e63292fe1abcc0e4c6b0c0808c6_650x410_21.04.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За його словами, ці зусилля підживлюють "найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни".

"Коли мова йде про оборонно-промислову базу Росії, основним учасником цього моменту є Китай. Ми бачимо, що Китай ділиться верстатами, напівпровідниками та іншими предметами подвійного призначення, які допомогли Росії відновити оборонно-промислову базу",- сказав Блінкен.

Блінкен додав, що Вашингтон чітко дав зрозуміти Пекіну та іншим, що вони не повинні допомагати Росії у війні в Україні.

"Китай не може мати обидва варіанти. Він не може собі цього дозволити. Ви хочете мати позитивні, дружні відносини з країнами Європи, і в той же час ви створюєте найбільшу загрозу європейській безпеці з кінця Холодна війна", - сказав дерсекретар США.

Китай допомагає Росії

В ЄС кажуть, що Китай постачає Росії товари подвійного призначення для виробництва зброї, і такі поставки в майбутньому можуть збільшитися.

Додамо, держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен відправиться з візитом до Китаю у вівторок, 23 квітня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Китай є основним постачальником військового комплексу РФ, - держсекретар США 5.00 5 2
Політика / Світ
21.04.2024 284
Еще материалы раздела «Світ»