<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Україна
21.04.2024 203

Шмигаль пояснив, як уряд планує розподілити 60 млрд доларів від Сполучених Штатів

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив, як уряд планує розподілити понад 60 млрд доларів допомоги, які вчора ухвалила Палата представників Конгресу США (законопроєкт ще має пройти Сенат, а потім його підпише президент Байден).

“Про необхідність ухвалення пакету допомоги говорили з усіма стейкхолдерами під час візиту урядової делегації до США. Провели низку важливих перемовин з представниками демократичної і республіканської партій. Дякую представникам обох партій та американському народу за солідарність”, – написав прем’єр у Telegram.

Загальний обсяг допомоги – майже 61 млрд доларів:

  • 49,9 млрд – оборонні видатки

  • 7,8 млрд – потенційна бюджетна підтримка

  • 1,57 млрд – економічна допомога

  • 400 млн – кошти на захист кордонів та гуманітарне розмінування.

Прем’єр висловив надію на успішне затвердження законопроєкту в Сенаті вже впродовж найближчих днів.

“Його реалізація означатиме більше зброї для України, зокрема далекобійної та систем ППО. Посилення макрофінансової стійкості, в тому числі у фінансуванні найпріоритетніших бюджетних видатків. Продовження швидкого відновлення, насамперед критичної інфраструктури. Сполучені Штати вкотре демонструють лідерство і рішучість боротися за мир, безпеку і краще майбутнє для України, Європи та усього світу”, – зазначив Шмигаль.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шмигаль пояснив, як уряд планує розподілити 60 млрд доларів від Сполучених Штатів 5.00 5 2
Політика / Україна
21.04.2024 203
Еще материалы раздела «Україна»