<
НОВИНИ ДНЯ: Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Європа
21.04.2024 228

Уряд Німеччини запустив ініціативу з пошуку систем Patriot для України, ‒ Politico

Уряд Німеччини каже, що вже веде переговори з країнами щодо нових зобов’язань протиповітряної оборони для України.

Про це пише Politico.

Водночас Берлін обмірковує збільшення власних запасів американських ракетних систем Patriot.

Міністри закордонних справ і оборони Німеччини минулого тижня запустили ініціативу “Негайні дії щодо протиповітряної оборони” (IAAD). Відомства надіслали листа союзникам із закликом до урядів знайти та профінансувати більше систем протиповітряної оборони для Києва.

Міноборони Німеччини заявило, що Данія та Нідерланди ведуть переговори про фінансову підтримку IAAD. “Декілька інших партнерів також погодилися ретельно вивчити, чи можуть вони також постачати системи або надавати ресурси”, ‒ додали в міністерстві.

У березні Берлін підтвердив замовлення на суму 1,3 мільярда євро на чотири нові зенітно-ракетні комплекси “Патріот”, частково для заміни двох, вже відправлених до Києва. Агентство Bloomberg повідомило, що Німеччина обмірковує можливість укладання нового замовлення у виробника Raytheon.

Оценка материала:

5.00 / 2
Уряд Німеччини запустив ініціативу з пошуку систем Patriot для України, ‒ Politico 5.00 5 2
Політика / Європа
21.04.2024 228
Еще материалы раздела «Європа»