НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Світ
22.04.2024 310

Військова допомога США: у Пентагоні повідомили, коли до України надійде перший транш зброї

Озброєння доставлять залізницею до українського кордону.

ebc8e3e5ebb2280768d7dbe8a554e985_22.04.24

Після підписання закону про військову допомогу США перший транш озброєння надійде до України через декілька днів. Пише ТСН. 

Про це повідомив прессекретар Пентагону генерал-майор Патрік Райдер, передає New York Times.

Зазначається, що значна сума виділена для поповнення запасів оборони США, а ще мільярди будуть використані для закупівлі систем оборони США, які, за словами українських посадовців, дуже потрібні.

Представники США публічно не сказали, яку зброю Сполучені Штати надішлють Києву в рамках пакету, але Патрік Райдер повідомив під час брифінгу, що, ймовірно, буде включено більше боєприпасів для протиповітряної оборони та артилерія.

"У нас є дуже надійна логістична мережа, яка дозволяє нам дуже швидко переміщувати матеріальні засоби, як ми це робили в минулому. Ми можемо перевезти (озброєння - ред.) протягом кількох днів", - підкреслив він.

Нагадаємо, напередодні після п'яти місяців затягування Палата представників США ухвалила законопроєкт про допомогу Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Військова допомога США: у Пентагоні повідомили, коли до України надійде перший транш зброї 5.00 5 2
Політика / Світ
22.04.2024 310
Еще материалы раздела «Світ»