<
НОВИНИ ДНЯ: Похолодання і заморозки: погода в Україні 4 травня зміниться   Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденковсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
23.04.2024 186

Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенатора

Марк Ворнер заявив, що у пакеті військової допомоги від США мають бути далекобійні ракети ATACMS більшого радіусу дії.

2225c89b73f1ef3e1fb892c7dfec6fb9_23.04.24

Сполучені Штати можуть відправити допомогу для України, зокрема далекобійні системи ATACMS, уже наступного тижня. Пише ТСН. 

Про це заявив голова Комітету з питань розвідки американського Сенату, демократ Марк Ворнер в інтерв'ю CBS News.

"Сподіваюся, щойно цей закон дійде до президента Байдена у вівторок чи середу, ці поставки відразу розпочнуться, включно з ATACMS більшого радіусу дії... Я сподіваюся, що коли президент підпише, ця зброя буде передана Україні до кінця тижня", – сказав Ворнер.

На уточнювальне запитання, чи будуть це дійсно ATACMS більшої дальності, сенатор відповів:

"Я вважаю, що протягом останніх кількох місяців адміністрація (Байдена) була готова підготувати або надати ATACMS. Це прописано в цьому законі".

Крім цього Ворнер нагадав, що українські захисники за два роки повномасштабної війни знищили 87% наявних у Росії сухопутних сил, 63% їхніх танків та 32% бронетранспортерів.

Сенатор зауважив, що моральний дух українців був чудовим, але він був підірваний за останні пару місяців, коли їм буквально давали нормовану кількість снарядів – "8-10 снарядів на день".

"Не можна недооцінювати ту мужність, рішучість українців, але якщо у них немає матеріалів, вони не можуть вистояти у цій боротьбі", – зазначив Ворнер.

Нагадаємо, в суботу, 20 квітня, Палата представників США ухвалила законопроєкт про допомогу Україні на майже 61 млрд доларів. Тепер це рішення має схвалити Сенат.

Президент Володимир Зеленський пояснив, що завдяки цій допомозі в України з'явиться шанс на перемогу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенатора 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
23.04.2024 186
Еще материалы раздела «Ранкова кава»