<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Бізнес
Економіка
23.04.2024 194

Тарифи на комуналку в Україні зростатимуть, - консенсус-прогноз

За прогнозами експертів, тарифи на електроенергію в Україні у 2024 році зростуть на 15%. У 2025 році очікується підвищення ще на 15%.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюднений на сайті Мінекономіки.

Згідно з прогнозом, ціни на газ в Україні у 2024 році не зміняться. Водночас підвищення очікується вже у 2025 році - на 10%.

Тарифи на постачання теплової енергії та гарячої води зростуть у 2024 році на 10%, наступного року - ще на 15%, прогнозують експерти та чиновники.

Консенсус-прогноз - це усереднені значення основних прогнозних показників економічного і соціального розвитку України, на основі експертних оцінок учасників опитування - провідних фахівців у сфері макроаналізу та прогнозування. У консенсус-прогноз враховувалися прогнози міністерств, державних інститутів, неурядових центрів та банків.

Оценка материала:

5.00 / 2
Тарифи на комуналку в Україні зростатимуть, - консенсус-прогноз 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
23.04.2024 194
Еще материалы раздела «Економіка»