НОВИНИ ДНЯ: Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитування  "Зрада скасовується". Спікер ВР заявив, що законопроект про "відкуп" за корупцію виправлять  На вихідних температура зростатиме - прогріє до +34°  Хто, коли та на яких умовах: чому Україну штовхають на переговори з Путіним  Україна націоналізувала активи російського олігарха на 2 млрд гривень  До України йде антициклон: як зміниться погода вихідними, 27-28 липня  У Євросоюзі ведуться дискусії про повернення українських чоловіків з-за кордону — Сікорськийвсі новини дня
23.04.2024 264

Фон дер Ляєн: ЄС не стане зменшувати підтримку України після схвалення допомоги в США

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн запевнила, що Євросоюз не стане менше допомагати Україні після схвалення довгоочікуваного пакету американської допомоги.

В ЄС уже обговорюють подальшу підтримку, сказала вона в коментарі Politico.

Урсула фон дер Ляєн мала розмову з американським президентом Джо Байденом і обговорила з ним Україну. Вона також додала, що члени ЄС "важко працюють" над постачання більшої кількості протиповітряної оборони та інших критично важливих військових постачань.

"Цього тижня Євросоюз та його країни-члени вже зроблять можливим надання Україні та українцям Європи допомоги на суму майже 100 мільярдів євро. І ми вже домовилися про додаткові десятки мільярдів євро, які надходитимуть у наступні роки", – сказала вона.

"Успіх Росії в Україні став би історичним поворотним пунктом для європейської безпеки і обійдеться величезною ціною як для Європи, так і для Сполучених Штатів", – сказала вона журналістам після розмови з президентом США Джо Байденом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Фон дер Ляєн: ЄС не стане зменшувати підтримку України після схвалення допомоги в США 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
23.04.2024 264
Еще колонки: Колонки / Блоги