<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
24.04.2024 260

Повторна ВЛК для "обмежено придатних": юрист розвінчав популярний міф

Зараз в Україні готують зміни до застарілого законопроєкту.

ceae80bea05d803679bda886a96033ef_24.04.24

Військовозобов'язана особа має статус "обмежено придатної" до того часу, поки знову не пройшла військово-лікарську комісію. Ба більше, самостійно повторно проходити ВЛК через скасування статусу "обмежено придатний" на цей час потреби немає, оскільки ще не внесено відповідних змін до законодавства. Пише ТСН. 

Про це розповів юрист Роман Лихачов в ефірі телемарафону.

"На даний час, хоча й прийняті зміни до закону, однак переліку захворювань і змін до 402 наказу Міноборони України, який саме і встановлює принципи придатності і непридатності особи для проходження військової служби, ще не встановлено", — йдеться у повідомленні.

Зараз громадські організації, експерти та численні урядові організації працюють над змінами до цього застарілого законопроєкту.

"Одразу розвінчую якісь міфи про те, що від сьогодні у всіх обмежено придатних цей статус недійсний це неправда", —  заявив він.

Раніше ми розповідали, у чому відмінність між вимогою ТЦК та повісткою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Повторна ВЛК для "обмежено придатних": юрист розвінчав популярний міф 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
24.04.2024 260
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»