<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Чотири основних фронти: генерал Маломуж назвав найгарячіші напрямки у травні  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оціниливсі новини дня
Політика
Європа
25.04.2024 519

В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів

Валентина Матвієнко заявила, що "європейці втратять більше, ніж ми".

c80ba25ab568b09e0f433b5cf2a66a4a_25.04.24

Рада Федерації Росії готова негайно розглянути законопроєкт щодо заходів у відповідь на вилучення заморожених активів РФ на користь України, і він боляче вдарить по самих європейцях. Пише ТСН. 

Про це заявила спікерка Ради Федерації Валентина Матвієнко в інтерв’ю пропагандисту Дмитру Кисельову.

Матвієнко узялася запевняти, що можливе вилучення російських активів начебто зруйнує світову економіку, а в Європі нібито розуміють, що цього не можна робити.

"Європейці знають, що з нашого боку буде дуже жорстка відповідь, адекватна відповідь. І це не в їхніх інтересах робити – заморожувати активи чи відсотки від доходів цих активів. І вони тримаються до останнього", – пригрозила спікерка Ради Федерації.

"У нас також заготовлена відповідь: лежить проєкт закону, який ми готові розглянути негайно щодо заходів у відповідь. І європейці втратять більше, ніж ми. Вони, звісно, цього бояться", – додала Матвієнко.

Вона також наголосила, що заходи РФ у відповідь начебто "жорстко вдарять по європейському бізнесу".

Нагадаємо, напередодні Палата представників США ухвалила законопроєкт, до якого увійшли пріоритети нацбезпеки, зокрема санкції проти Ірану, можливість передавання Україні заморожених російських активів та заборона TikTok.

Зауважимо, раніше міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що країни G7 вивчають низку можливостей, щоб використати майже 300 млрд дол. заморожених активів РФ для допомоги Україні

Оценка материала:

5.00 / 2
В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів 5.00 5 2
Політика / Європа
25.04.2024 519
Еще материалы раздела «Європа»