<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
24.04.2024 194

Коли в Україну прийде потепління

Квітень 2024 виявився мінливим. Він приніс в Україну і спеку, і похолодання з дощами. Але далі погода поступово покращиться.

Про це розповіла NV cиноптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За її словами, швидкого повернення тепла в Україну чекати не варто, але посеред тижня розпочнеться поступове підвищення температури. На територію України впливатимуть атмосферні фронти з південного заходу, тож дощова хмарна погода чергуватиметься з сонячними проясненнями, а іноді буде вітряно, як от 24−25 квітня.

«Типова весняна погода: буде трошки вітру під час проходження атмосферних фронтів, та 26 квітня в денні години переважно без опадів у більшості регіонів, і весняне сонце приємно прогріє приземний шар повітря», — розповіла синоптик.

Вона попередила, що 24 квітня дощитиме у більшості регіонів, а 25-го — лише на правобережній частині України. Водночас стане трохи тепліше: вночі буде +8…+13, вдень у багатьох регіонах +17…+24. Прохолодніше буде на заході та півночі.

Але вже з 26 квітня дощі припиняться: у більшості областей буде без опадів, лише у північно-східних областях вночі, а вдень трохи й у західних регіонах можливі локальні дощики. Проте повернеться прохолода, але лише на заході: в ніч на п’ятницю місцями 0…-3, а вдень повітря прогріється до +15 градусів.

На сході і південному сході наприкінці робочого тижня буде тепліше: вночі +8…+13, вдень +15…+21. А у центрі та північ вночі +4…+10, вдень +12…+18.

З 27 квітня заморозки припиняться. Натомість у західних і північних областях можливі невеликі дощі, але решта території - без опадів. До +10 вночі вже буде у більшості областей, а вдень — до +21 (проте на заході - до +17). А от на південь і схід в суботу повернеться справжнє тепло: до +13 вночі і до +25 вдень.

«Схожий температурний режим зберігатиметься до кінця квітня. За розрахунками на сьогоднішній день, надалі не очікується виходу ніяких атмосферних фронтів, переважатиме поле підвищеного тиску, тобто погода без опадів, а температурні значення будуть приблизно в цих межах, або й дещо вищі», — підсумувала експерт.

На високогір'ї Карпат ще очікується невеликий мокрий сніг, а саме 24−25 квітня. Температура вночі 0…-5, вдень — до +5 градусів.

У Києві відчутно потеплішає 25 квітня: вночі +10…+12, а вдень +17…+19 градусів. Схожа синоптична картина зберігатиметься і в наступні дні в столиці.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли в Україну прийде потепління 5.00 5 2
Життя та Стиль / Особисті фінанси
24.04.2024 194
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»