<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°  "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurus  Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремлявсі новини дня
Політика
Україна
24.04.2024 199

Для яких цілей ЗСУ можуть використовувати ATACMS

Ракети ATACMS ЗСУ можуть використовувати для знищення пускових установок на території Росії, які атакують Харків, а також для ураження Керченського мосту та цілей РФ на фронті.

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський під час телемарафону припустив, що, зважаючи на останні події, може бути знята Штатами політична заборона на удари по території країни-агресора.

ATACMS'и можуть замінити ракету "Точка-У". До повномасштабного вторгнення їх було 700 одиниць, а зараз застосування цього озброєння не фіксується взагалі. Свого часу "Точки-У" притупили наступальний потенціал РФ, тож цього разу таке завдання стоїть перед американськими прототипами.

"Але якщо їх раптом вистачить на Кримський міст, то ніхто проти не буде. Тим більше, що нещодавній удар по Джанкою довів, що здавалося б найкращі російські системи С-400 ATACMS збивати не здатні, хоч росіяни декларували зворотнє", — наголосив Киричевський.

Оценка материала:

5.00 / 2
Для яких цілей ЗСУ можуть використовувати ATACMS 5.00 5 2
Політика / Україна
24.04.2024 199
Еще материалы раздела «Україна»