<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
25.04.2024 374

Між Азербайджаном та Вірменією встановили перший прикордонний стовп

На кордоні між Азербайджаном та Вірменією встановили перший прикордонний стовп. Цим розпочате втілення домовленостей щодо делімітації державного кордону.

_virmeniya_kordon_azerbaydzhanski_zmi_3f83efacfbe0dea77d9362537adc134b_650x410_25.04.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна у соцмережі X.

"На ділянці Тавуш-Казах вірменсько-азербайджанського державного кордону встановлено перший прикордонний знак", - написав він.

У службі заступника прем'єр-міністра Азербайджанської Республіки Шахіна Мустафаєва повідомили, що роботи експертних груп двох країн тривають, повідомляє видання Azertag.

Ситуація в Нагірному Карабасі

У 2023 році Азербайджан провів військову операцію на території Нагірного Карабаху внаслідок чого невизнана "республіка" капітулювала. Вірменський уряд відмовився перекидати війська на територію регіону.

Згодом Пашинян офіційно визнав площу Азербайджану в 86,6 тисячі кв. км, яка також включає Нагірний Карабах. Водночас країни досі не уклали угоду.

Минулого тижня Росія почала виведення "миротворчого контингенту" з Нагірного Карабаху.

Оценка материала:

5.00 / 3
Між Азербайджаном та Вірменією встановили перший прикордонний стовп 5.00 5 3
Політика / Світ
25.04.2024 374
Еще материалы раздела «Світ»