<
НОВИНИ ДНЯ: Яке м'ясо на шашлик обрати: дієтологи назвали найбезпечніший варіант  Трамп виношує “мирний план” для України: що про нього відомо — The Telergaph  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  Як визначатимуть придатність до служби в армії: у Міноборони роз’яснили критерії для ВЛК  Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбами  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Найбільше падіння за 65 років: ціни на какао різко обвалилисьвсі новини дня
Політика
Україна
26.04.2024 491

Кабмін заборонив пересилати за кордон паспорти для чоловіків

Йдеться про документи для чоловіків віком від 18 до 60 років.

701b52f71c83602b2b5d708e6b0e9948_26.04.24

Кабінет міністрів заборонив пересилати закордонні паспорти та паспорти громадянина України за кордон. Тепер призовники зможуть отримати їх тільки на Батьківщині. Пише ТСН. 

Про це йдеться в постанові уряду.

"Отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянином України чоловічої статі віком від 18 до 60 років здійснюється у територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС. Пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється", – йдеться в повідомленні.

Ці вимоги не застосовуються до чоловіків, яким дозволено перетинати кордон відповідно до встановлених правил.

Нагадаємо, що у жовтні 2022 року Кабмін дозволив органам дипломатичної служби та Державній міграційній службі (ДМС) пересилати паспорти громадянина України для виїзду за кордон та паспорти громадянина України у формі ID-картки.

Також ми писали, що МЗС України наказало всім дипломатичним установам від 23 квітня тимчасово припинити надання послуг чоловікам призовного віку, окрім оформлення документів для повернення до України.

Оценка материала:

5.00 / 4
Кабмін заборонив пересилати за кордон паспорти для чоловіків 5.00 5 4
Політика / Україна
26.04.2024 491
Еще материалы раздела «Україна»