<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
25.04.2024 207

США передали Україні більше сотні ракет ATACMS, - NYT

В середині лютого голова Білого дому Джо Байден таємно погодив рішення щодо надання Україні більше ніж 100 ракет більшого радіуса дії ATACMS.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

Як відзначив високопоставлений чиновник Сполучених Штатів Америки (США), ракети ATACMS були частиною поставки озброєння Україні в березні вартістю 300 млн доларів. Це був перший пакет допомоги після того, як фінансування закінчилось ще в грудні.

Про те, що Штати поставили Україні далекобійні ракети ATACMS повідомляло Reuters ще вчора. Як й відзначалось вище, вони увійшли до пакета допомоги, який Байден затвердив 12 березня. Водночас кількість ракет була невідома.

Також видання розповіло, що ракети вперше були застосовані 17 квітня під час удару по аеродрому тимчасово окупованого Криму.

Як написав Reuters, Штати пішли на відповідний крок через використання Росією балістичних ракет дальнього радіуса дії, які їй поставила Північна Корея.

Пізніше в Міністерстві оборони США все ж підтвердили, що ATACMS прибули до України ще на початку поточного місяця.

Оценка материала:

5.00 / 2
США передали Україні більше сотні ракет ATACMS, - NYT 5.00 5 2
Політика / Україна
25.04.2024 207
Еще материалы раздела «Україна»