<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Найбільше падіння за 65 років: ціни на какао різко обвалились  Чи готова Франція до інтенсивної війни: генерал розкритикував президента Макрона  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Хто з держслужбовців має право на бронювання від мобілізації: відповідь Міноборони  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп 6-12 травня 2024 рокувсі новини дня
Політика
Україна
26.04.2024 211

Іспанія не надасть Україні системи Patriot, але передасть ракети для них

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і Європейського Союзу, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву.

Про це повідомило видання El Pais із посиланням на урядових співрозмовників.

За словами співрозмовників видання, рішення про передання невеликої кількості ракет відбулося після відмови Міністерства оборони Іспанії передати Україні батарею, розгорнуту з 2013 року на кордоні Туреччини та Сирії.

Міністерство оборони Іспанії категорично відмовилося постачати системи Україні, стверджуючи, що вони є єдиними ефективними в разі ракетної атаки, що було продемонстровано під час воєн в Україні та на Близькому Сході, й що іспанські збройні сили недостатньо укомплектовані.

Однак, за словами співрозмовників, як компенсацію уряд погодився надати партію ракет Patriot. У будь-якому разі – це буде дуже обмежена кількість, оскільки іспанський військовий резерв становить близько 50 одиниць, а перехоплювачі дуже дорогі.

Журналісти зазначили, що іспанська армія має у своєму розпорядженні три батареї, кожна з яких має відповідні ракетні пускові установки, радар і станцію управління, придбані в Німеччині у 2004 і 2014 роках.

Оценка материала:

5.00 / 2
Іспанія не надасть Україні системи Patriot, але передасть ракети для них 5.00 5 2
Політика / Україна
26.04.2024 211
Еще материалы раздела «Україна»