<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
27.04.2024 199

"Чим більше, тим краще". Військовий експерт оцінив новий пакет допомоги від США

Новий пакет допомоги від США може вплинути на ситуацію на фронті в Україні. У цьому випадку головне - це кількість наданої допомоги.

1_5d6e273673545c81d1ad73fe8e19ed62_650x410_27.04.24

Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна "Як допомога США змінить ситуацію на фронті. Що про це думають в Україні та на Заході".

Як зазначає експерт інформаційно-консалтингового агентства Defense Express Іван Киричевський, на фронті сьогодні не вистачає засобів, тому допомога США може вплинути на ситуацію.

"Зараз нам потрібна не стільки якість допомоги, скільки її валовий обсяг - чим більше, тим краще. Це та ситуація, коли нам цілком допомагають у бойових діях усі види зброї. Відповідно, не важливо, що в першому пакеті військової допомоги, в якому вона буде стані, якої якості. Нам це потрібно", - зазначив Киричевський.

Експерт нагадав, що майже протягом півроку українські війська боролися фактично без допомоги з боку США з досить обмеженими поставками техніки від Європи. За даними Стокгольмського інституту досліджень проблем світу, за минулий рік Україна витратила понад 60 млрд доларів на війну.

"З одного боку у нас вже є відчуття, що ми можемо самі себе захистити, а з іншого боку незалежно від того, 60 мільярдів або умовно 20 мільярдів нам "насиплють" американці, головна кількість, це буде несуча конструкція, яка буде давати нам почуття стабільності", - пояснив він.

Допомога від США

Нагадаємо, днями у США продовжили фінансування допомоги Україні. Очікується, що скоро Україна отримає новий пакет допомоги. Як зазначив президент США Джо Байден, розмір нового оборонного пакета 1 млрд доларів.

За даними західних ЗМІ, Україна у рамках наступного пакета може отримати далекобійні ракети ATACMS.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Чим більше, тим краще". Військовий експерт оцінив новий пакет допомоги від США 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
27.04.2024 199
Еще колонки: Колонки / Блоги