<
НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними в Україні стане трохи тепліше: прогноз на 10 травня  Путін не збирається зупинятися, він в інформаційному акваріумі, - Зеленський  Рецепт супу-пюре з цвітної капусти з вершками  Де будуть заморозки і чи чекати швидкого повернення тепла в Україну: синоптикиня дала прогноз  Мікрокредити. Як скористатися чужими грішми, не потрапивши в борговий зашморг  Відмова від повістки та неявка до ТЦК. Рада підняла штрафи для ухилянтів: головне  Особливого тепла не варто чекати: синоптик розповіла, що буде з погодою в Українівсі новини дня
27.04.2024 177

Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта

За наявності великої кількості снарядів для артилерії, які отримають від США в пакеті на понад 60 млрд доларів, українські військові матимуть змогу не просто загальмувати, а зупинити росіян.

_viyskoviy_snaryadi_arta_harkiv_osin_2023_gettyimages_1749496331_b43c22b8e64203c6b1f9fe777bd15ff7_650x410_27.04.24

Таку думку у коментарі для матеріалу РБК-Україна висловив військовий експерт Павло Нарожний.

"Коли ми матимемо артилеристські снаряди, характер бойових дій зміниться", - констатував він.

Як пояснив експерт, зараз українські сили оборони знищують окупантів на близькій дистанції.

"Це все робиться руками піхотинців, на жаль. А тепер буде достатня кількість артилеристських снарядів, і ми знищуватимемо ворога на підходах, а не в той момент, коли вони штурмують наші окопи", - зазначив Нарожний.

Допомога США в Україні

Після довгомісячного затягування, США виділили новий пакет допомоги Україні на понад 60 млрд долларів. Виділення допомоги Києву підтримала Палата представників, потім Сенат, а пізніше президент США Джо Байден підписав законопроект, який передбачає виділення коштів на допомогу Україні.

В ЗМІ майже одразу з'явилась інформація про те, що саме отримає Україна в новому пакеті допомоги. Зокрема, в ньому фігурують багато снарядів - ракети для ППО RIM-7 та AIM-9M, ПЗРК Stinger, стрілецька зброя та патрони до неї, боєприпаси для HIMARS, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди, 60-мм снаряди для мінометів.

Наразі відомо, що США вже почали постачання частини зброї та боєприпасів для України у рамках нового пакета допомоги.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
27.04.2024 177
Еще колонки: Колонки / Блоги