<
НОВИНИ ДНЯ: Наступ росіян на Харківщині: в Defence Express оцінили можливості окупантів  Ракети до Patriot і не тільки. США оголосили новий пакет військової допомоги Україні  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 12 травня  Трамп пообіцяв нафтовикам поступки в обмін на 1 млрд доларів для його кампанії, - WP  "Росією не керують раціональні уми": генерал Павлюк назвав стратегічний провал ворога  Пройде дощ: Гідрометцентр спрогнозував потепління в Київській області до +19  На вихідних в Україні пройдуть короткочасні дощі, вдень до +20°всі новини дня
Політика
Світ
28.04.2024 228

США тиснули на Київ щодо закону про мобілізацію - The New York Times

У США занепокоєні проблемою мобілізації в Україні.

39a3eb6340227d60438f28f82db3d720_28.04.24

США тиснули на Україну щодо ухвалення нового закону про мобілізацію. Пише ТСН. 

Про це йдеться у матеріалі The New York Times.

У той час, коли американські чиновники тиснули на законодавців у Вашингтоні, щоб вони надали Україні більше військової допомоги, вони тиснули і на уряд Києва, аби той вирішив проблеми з мобілізацією.

За словами, помічника держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джеймса О’Браєна, мобілізаційні зусилля країни були настільки ж критичними для стабілізації фронту та перелому перебігу війни, як і артилерія.

"Україна має переконатися, що у неї є люди, необхідні для боротьби", - сказав представник Білого дому.

Зазначається, що відсутність чіткості щодо того, як реалізовуватиметься ця політика, додала гарячих дебатів в Україні щодо цього заходу.

"Так, багато солдатів на фронті, включаючи десятки тисяч, які воюють без відпочинку більше двох років, вважають ухвалення нового закону про мобілізацію справедливим і чесним кроком", - написало видання.

Нагадаємо, у четвер, 11 квітня, Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
США тиснули на Київ щодо закону про мобілізацію - The New York Times 5.00 5 2
Політика / Світ
28.04.2024 228
Еще материалы раздела «Світ»