<
НОВИНИ ДНЯ: "Полювання" на ухилянтів чи норма закону: військові пояснили, для чого у Києві збирають списки чоловіків для ТЦК  В Росії намагаються подолати великі втрати літаків у війні: Світан розповів подробиці  Ідеальна закуска на вихідні. Рецепт "лінивої" піци, яка готується за 10 хвилин  Розкрита таємниця найспекотнішого місця на Землі: якою була Сахара 4000 років тому  НМТ-2024. Коли та як зареєструватись на додаткову сесію  Коли Україна зможе перехопити ініціативу на фронті: військовий експерт дав відповідь  Сирний пиріг з лаваша. Ніхто не повірить, що ви приготували цю смакоту усього за 20 хвилинвсі новини дня
Бізнес
Економіка
28.04.2024 177

Чи зросте вартість електроенергії та газу від 1 травня – рішення Кабміну

У Кабміні розповіли, якою буде ціна на комунальні послуги в Україні від 1 травня 2024 року.

78c22df7d6a026ac735c7975c94a1617_28.04.24

В Україні вартість електроенергії до кінця травня 2024 року не підвищуватиметься і становитиме 2,64 грн/ кВт*год. До кінця літа зберігається пільгова ціна на газ для постачальників тепла і гарячої води для населення. Пише ТСН. 

Про це заявили на засіданні Кабінету Міністрів.

"Ухвалюємо рішення про продовження пільгової ціни на електроенергію для населення - 2 грн 64 копійок за кіловат. Положення про покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії буде продовжено до 31 травня", - заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Проте вже розпочалися обговорення щодо можливого підвищення вартості електроенергії. Як зазначив Денис Шмигаль, попри ремонти 24/7, в енергосистемі зберігається значний дефіцит.

"Ми встановлюємо міні-ТЕЦ в різних містах, посилюємо енергосистему через її децентралізацію, але відновити все швидко неможливо. Тож закликаю українців ощадливо використовувати електроенергію", - додав прем'єр.

У Кабміні також затвердили постанову, яка зберігає пільгову ціну на газ для постачальників тепла і гарячої води для населення до кінця літа.

"Також цього тижня державний "Нафтогаз" продовжив дію пільгової ціни на газ для населення. Вона, як і раніше, буде складати 7 грн 96 коп. за куб блакитного палива", - резюмував Денис Шмигаль.

Нагадаємо, окупаційна армія Росії у ніч проти 27 квітня вдарила по Україні різними типами ракет. Ціллю атаки стала критична інфраструктура – ворог вдарив по об'єктах енергетики в Дніпропетровській, Івано-Франківській, Львівській областях – є пошкодження, діють графіки відключень у Харківській області та у Кривому Розі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи зросте вартість електроенергії та газу від 1 травня – рішення Кабміну 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
28.04.2024 177
Еще материалы раздела «Економіка»