<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Політика
Україна
29.04.2024 264

Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії

Уповноважений Верховної ради з прав людини розкритикував Міжнародну федерація Червоного Хреста за виправдовування незаконних дій російського Червоного Хреста.

_lubinets_gettyimages_1556342392_d7686958d53d597e67fc864fda6f3827_650x410_29.04.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Дмитра Лубінця в Telegram.

Лубінець акцентував свою увагу на тому, що МФЧХ став адвокатом російського Червоного Хреста, зокрема федерація "закриває очі на злочини". Він розкритикував МФЧХ за діяльність російського ЧХ в тимчасово окупованому Криму.

"РЧХ вкрав у Криму майно Національного Товариства Червоного Хреста України. По цьому факту відкрито кримінальне провадження, вимагаємо засудження дій РЧХ", - написав Лубінець.

За словами Лубінця, російський ЧХ співпрацював з табором "Артек" в тимчасово окупованому Криму, йшлося про те, що на директора цього табору наклали санкції за причетність до депортації українських дітей.

Проте у висновках федерації наразі йдеться тільки про те, що “партнерство РЧХ з табором “Артек” вимагає серйозного перегляду”.

"Ці слова виглядають жалюгідно: адже коли є факти - потрібна дія, а не розгляд ситуації з різних сторін", - каже Лубінець.

Повернення українських дітей з незаконної депортації

Окупаційні війська РФ продовжуть викрадати українських дітей та вивозити їх на територію Росії.

Нагадаємо, Україна передала Катару список з іменами 561 дитини, які були незаконно вивезені окупантами до Росії.

Додамо, міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноважену з прав дитини у РФ Марію Львову-Бєлову за незаконну депортацію українських дітей.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії 5.00 5 2
Політика / Україна
29.04.2024 264
Еще материалы раздела «Україна»