<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Світ
29.04.2024 236

Зеленський сказав, коли може початися шлях до миру в Україні

Україна продовжує готуватись до Саміту миру. Саме тоді світова більшість зможе примусити Росію до миру.

3_president_gov_ua_edbaeab4bd5224b2109c4051bca72747_650x410_29.04.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал українського президента Володимира Зеленського.

"Продовжуємо готувати на червень перший, інавгураційний Саміт миру, і наша команда зараз, а разом із нею й команди ключових партнерів працюють, щоб Саміт став справді глобальним", - сказав президент.

Він наголосив, що усі континенти будуть представлені - різні частини світу, різні погляди на глобальний розвиток.

"Але всі вони об’єднані однаковим визнанням того, що Статут ООН та базові міжнародні конвенції є обов’язковими документами для кожної держави світу, зокрема й такої, як Росія, де царює божевілля. Світова більшість повинна примусити Росію до миру та може це зробити. Саме в червні може початися шлях до справедливого миру", - підсумував Зеленський.

Саміт миру

Нагадаємо, що Глобальний саміт миру - це майбутня міжнародна зустріч на рівні лідерів країн, яку готує Україна. Зустріч відбудеться у Швейцарії 15-16 червня цього року.

За словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, Російську Федерацію також можуть запросити на саміт, втім, уже на другий.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський сказав, коли може початися шлях до миру в Україні 5.00 5 2
Політика / Світ
29.04.2024 236
Еще материалы раздела «Світ»