<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
30.04.2024 1090

Генерал-лейтенант ЗСУ назвав найкращий напрямок для контрнаступу України

Він припустив, де можуть наступати ЗСУ.

14469a9ccb1fd5bdbf1dcb63069e2cce_30.04.24

Найефективніший напрямок для наступу ЗСУлівобережжя Дніпра, який може далі перетекти на південь у напрямку Криму. Пише ТСН. 

Таку думку висловив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко в інтерв'ю OBOZ.UA.

Він зазначив, що минулого рокусаме Херсонський напрям наступу був головним.

"Противник про це дізнався, тому він і підірвав дамбу Каховської ГЕС – щоби залити водою наш найбільш перспективний напрямок", - розповів він.

Тоді ЗСУ мали ресурси для контрнаступу на одному напрямку, але їх розподілили, а потім додали ще й четвертий.

"Таким чином, тільки коли стане зрозуміло, де ми зможемо зупинити ворога, які резерви ми зможемо зібрати, можна буде ухвалювати рішення щодо пріоритетних напрямків. Особливо враховуючи негативний досвід минулого року", - додав Романенко.

Також ми писали, що ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України.

Оценка материала:

5.00 / 3
Генерал-лейтенант ЗСУ назвав найкращий напрямок для контрнаступу України 5.00 5 3
Політика / Україна
30.04.2024 1090
Еще материалы раздела «Україна»