<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Політика
Україна
29.04.2024 244

Україна тимчасово відступить від Європейської конвенції про захист прав людини

Україна переглянула положення своєї заяви про відступ від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини та пакту про громадянські та політичні права під час воєнного стану.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на документ , опублікований на сайті Ради Європи.

Так, згідно з документом, військове керівництво України має право обмежувати свободу пересування громадян, оглядати речі, а також примусово відчужувати майно для потреб держави.

"На виконання ст. 3 указу президента у зв'язку із запровадженням воєнного стану в Україні конституційні права і свободи людини і громадянина, передбачені статтями 30-34, 38, 39, 41-44, 53 Конституції України, можуть бути тимчасово обмежені на період воєнного стану", - ідеться в документі.

Зокрема, на період воєнного стану можуть здійснюватися такі правові заходи:

  • примусово відчужувати майно для потреб держави,

  • запроваджувати комендантську годину,

  • встановлювати особливий режим в'їзду та виїзду,

  • запроваджувати заборону на мирні зібрання і мітинги.

Крім цього, дозволено проводити огляд речей, транспортних засобів, багажу і вантажобагажу, службових приміщень і житла громадян, за винятком встановленого порядку, за винятком обмежень, встановлених Конституцією України.

Також в Україні може встановлюватися заборона або обмеження вибору місця перебування чи місця проживання осіб на території, де введено воєнний стан.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна тимчасово відступить від Європейської конвенції про захист прав людини 5.00 5 2
Політика / Україна
29.04.2024 244
Еще материалы раздела «Україна»