<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
29.04.2024 219

Україна та Єврокомісія проведуть переговори щодо продовження "транспортного безвізу"

Рада Європейського союзу ухвалила рішення, яке дозволить провести переговори з Україною щодо продовження "транспортного безвізу".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства інфраструктури України.

За інформацією відомства, Рада ЄС затвердила мандат на переговори щодо "транспортного безвізу".

У Мінінфраструктурі нагадали, що Єврокомісія пропонує продовжити Угоду про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та Євросоюзом щонайменше на 12 місяців з можливістю подальшого продовження ще на півроку.

Якщо таке рішення підтримають у Євросоюзі, то двосторонні перевезення без спецдозволів продовжать щонайменше до червня 2025 року.

"Ми вітаємо рішення ЄС розпочати офіційні переговори щодо продовження Угоди. Нам важливо зберегти можливість виконувати вантажні перевезення без дозволів, адже це прямо впливає на можливість експортувати українські товари, а значить підтримувати нашу економіку та імпортувати необхідне нашій державі", - наголосив віце-прем'єр-міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, для України важливо, щоб рішення про продовження такої Угоди ухвалили до кінця червня і не обмежували українських перевізників.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна та Єврокомісія проведуть переговори щодо продовження "транспортного безвізу" 5.00 5 2
Політика / Україна
29.04.2024 219
Еще материалы раздела «Україна»