<
НОВИНИ ДНЯ: Картопляні деруни з шинкою та сиром: цікавий рецепт  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Банки знизили ставки за депозитами: під який відсоток можна покласти гроші  Чому Путін раптово заговорив про мир: експерт пояснив, чого прагне РФ  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  США пригрозили санкціями банку Raiffeisen через зв'язки з Росією, - Reuters  Криптобіржа, майнінг чи винагорода в іграх. Як отримати криптовалюту та заробляти на нійвсі новини дня
Політика
Європа
29.04.2024 322

Лукашенко заговорив про "загрозу" для Білорусі від НАТО: експерт пояснив, до чого тут Путін

Олександр Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів".

58ef4de3c3829b9749eedb6bfb5e3d7a_30.04.24

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що "Польщу та країни Балтії перетворюють на плацдарм НАТО". Диктатор також додав, що біля кордонів його країни "непомірна чисельність військ". Військовий експерт Олександр Мусієнко каже, що Лукашенко своїми заявами нагнітає ситуацію на користь диктатора Володимира Путіна.

Про це експерт розповів в ефірі телемарафону. Пише ТСН. 

"Я думаю, він відправляє сигнали від Кремля. Мовляв, давайте домовлятися. Він сказав, що треба домовитися, мовляв, нічия і жодна сторона не перемогла. Якщо ж не хочете – буде сценарій ескалації, ядерна загроза. Він про це постійно говорить", – пояснив Мусієнко.

Експерт додав, що такі заяви диктатора Білорусі орієнтовані не на Україну, а не партнерів Києва – з ЄС та НАТО.

"Лукашенко каже, що наче як дрони з Литви летять по Мінську. Це такі сигнали, мовляв, зменшуйте підтримку України, давайте про щось домовлятися. Оскільки РФ може поширити ядерну зброю. Це сценарій такого "плану Б" від Путіна: якщо в Україні щось йде не за планом, треба поширити на Литву і шантажувати Захід", – пояснив Олександр Мусієнко.

Нагадаємо, Кулеба розповів, що може змусити Путіна відступити і припинити війну.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лукашенко заговорив про "загрозу" для Білорусі від НАТО: експерт пояснив, до чого тут Путін 5.00 5 2
Політика / Європа
29.04.2024 322
Еще материалы раздела «Європа»