<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Політика
Росія
30.04.2024 203

В разі смерті Кадирова на Путіна чекає важка дилема – The Sunday Times

Якщо спроби встановити нового лідера у Чечні призведуть до розколу в тамтешній еліті, це може перерости у збройне протистояння.

19aab76a6ef4ccb4b3be22e4b59f3766_30.04.24

Якщо інформація про смертельну хворобу лідера Чечні Рамзана Кадирова є правдою, то для президента Росії Володимира Путіна стабільність Республіки може опинитися під серйозною загрозою. Пише ТСН. 

Про це йдеться у статті The Sunday Times.

У публікації зазначається, що стан Кадирова викриває ширші проблеми політичної системи РФ та наслідки рішень, які Путін ухвалив ще 2000-х років. Тривалий час Чечня була тріскою в оці Москви. Росії вдалося заспокоїти цю Республіку лише шляхом жорстких репресій та підкупів нової чеченської еліти.

Хоча Кадиров сподівався побудувати династію, на сьогодні його старшому сину Ахмату лише 18 років і він не може очолити Чечню. Тож зараз головним кандидатом на заміну Кадирова розглядається командир загонів чеченських найманців "Ахмат", генерал-майор Апти Алаудінов.

"Москва розглядає його як людину, з якою можна вести бізнес, але є й інші люди, наближені до Кадирова, які можуть вважати, що мають на цю посаду більші претензії. Наприклад, двоюрідний брат Кадирова Адам Делімханов від 2007 року є представником Чечні в Думі, і має власні збройні сили", – йдеться в матеріалі.

Автори звертають вагу, що після війни стабільність у Чечні була куплена за рахунок величезних федеральних субсидій та завдяки балансу терору між збройними таборами-конкурентами, які присягнули на вірність Кадирову, але не довіряли один одному. Зазначається, що якщо спроби встановити нового лідера у Чечні призведуть до розколу в тамтешній еліті, це може перерости у збройне протистояння.

Оценка материала:

5.00 / 2
В разі смерті Кадирова на Путіна чекає важка дилема – The Sunday Times 5.00 5 2
Політика / Росія
30.04.2024 203
Еще материалы раздела «Росія»