<
НОВИНИ ДНЯ: Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова  Американська військова допомога Україні вже в дорозі — Блінкен  Війна Росії в Україні: Шольц дав обіцянку  Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Політика
Україна
01.05.2024 181

Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти

Росіянам вдалося стабілізувати виступ біля захопленої Авдіївки.

0aca728e156b45bf2eeb7e268214b295_01.05.24

Російські окупаційні війська готуються до нового наступу та обирають між кількома тактичними напрямками під Авдіївкою на Донеччині. Росіяни наразі мають змогу і можливості обирати, де зосередити свої зусилля. Пише ТСН. 

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські фахівці наголошують, що кілька військових блогерів заявили про наступальні операції російських військ в районі Кераміка, мета яких - з просування в напрямку Архангельського. Втім, окупанти також намагаються просунутися на захід з району Очеретине в напрямку Сокола і на південний захід у напрямку Новопроківське-Новоселівка Перша.

Тим часом в ISW оцінюють, що стабілізація Росією свого виступу на північний захід від Авдіївки ставить російське командування перед вибором: або продовжувати просуватися на захід до своєї заявленої оперативної мети в Покровську, або спробувати просунутися на північ для проведення можливих додаткових наступальних операцій із російськими силами в районі Часового Яру.

"Російські війська мають можливість вибирати серед багатьох тактичних напрямків для майбутніх наступальних операцій під Авдіївкою, але залишається незрозумілим, де вони зосередять свої зусилля найближчим часом", - наголосили аналітики ISW.

Як повідомлялося, у ЗСУ наголошують, що росіяни намагаються обійти Часів Яр на Донеччині околицями. Зазначається, що окупанти також ведуть активний вогонь з артилерії та мінометів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти 5.00 5 2
Політика / Україна
01.05.2024 181
Еще материалы раздела «Україна»