<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
30.04.2024 199

В Україні подешевшали тепличні томати

В Україні за останні сім днів знизилися ціни на тепличні томати.

Про це повідомляє East Fruit.

Представники українських тепличних комбінатів відзначають повну відсутність попиту на їхню продукцію, тоді як пропозиція місцевого томату помітно зросла. У таких умовах виробники змушені переглянути ціни вниз.

Нині, основні продажі місцевого томату проводяться в межах 90-120 гривень за кілограм, що в середньому на 20% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

Також на українському ринку присутні імпортні томати з Туреччини. Пропозиція імпортної продукції, хоч і нечисленна, через зниження попиту, також змушена йти на зниження цін. До кінця робочого тижня імпортний томат пропонувався за 75 гривень за кілограм, що в середньому на 16% дешевше, ніж тижнем раніше.

У порівнянні з кінцем квітня 2023 року, місцевий томат в Україні на сьогодні коштує в середньому на 34% дорожче. Більшість операторів ринку передбачають, що ціни в цьому сегменті залишатимуться на знижувальному тренді й на наступному тижні.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні подешевшали тепличні томати 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
30.04.2024 199
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»