<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація в Україні. З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою  Годжес назвав можливі цілі військ НАТО в Україні  Як приготувати пухкі булочки на сковороді: найкращий рецепт за 5 хвилин без духовки  Саміт миру у Швейцарії: Зеленський назвав три важливі пункти, які мають узгодити країни  Перша спека і дощі: в Україну нарешті йде справжнє тепло  21 травня по всій Україні стане ще тепліше  В Україну йде перша спека: синоптик дала прогноз прогноз на 21 травнявсі новини дня
01.05.2024 211

Британська розвідка оцінила значення удару дронів по російській авіабазі "Кущевська"

Успішний удар українських дронів по авіабазі "Кущевська" знизить можливості російської авіації завдавати ударів по лінії фронту.

_34_gettyimages_818997276_ef230aef47775c400bf3201bb3692d4a_650x410_01.05.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, 27 квітня повідомлялося, що СБУ застосувала дрони для завдання ударів по авіабазі "Кущевська", а також Ільському та Слов'янському нафтопереробним заводам у Краснодарському краї. Російське військове відомство заявило, що збило 66 БПЛА, що свідчить про масштаб атаки.

За даними британської розвідки, на авіабазі "Кущевська" знаходиться низка російських літаків, у тому числі Су-34 та Су-35. Вони щодня використовуються в ударних операціях за українськими передовими позиціями, зокрема активно використовують плануючі бомби. На відео з відкритих джерел видно, як кілька комплектів бомб, що планують, знищені на складі на авіабазі.

Російські літаки з "Кущевської" та ряду інших авіабаз зазвичай здійснюють від 100 до 150 літако-вильотів на день, причому значна частина з них запускає боєприпаси по всій лінії фронту, тоді як Росія намагається добитися прориву виключно за рахунок вогневої потужності, йдеться в повідомленні.

"Здатність України завдати шкоди російській тактичній авіації, особливо використанню плануючих бомб, є ключем до більш широкої оборони лінії фронту. Цей успішний удар, ймовірно, призведе до подальшого розосередження російських літаків, а також перерозподілу засобів ППО для усунення прогалин", - зазначають у Міноборони Британії.

Удар по авіабазі

Нагадаємо, за даними РБК-Україна, 27 квітня був нанесений удар дронами по авіабазі "Кущевська" в Краснодарському краї РФ. Атаку організувала СБУ спільно з Силами оборони.

На опублікованих відео помітили, що дрони, ймовірно, атакували склад модулів управління та корекції для авіабомб. Ці модулі дозволяють перетворювати звичайні авіабомби на КАБи.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британська розвідка оцінила значення удару дронів по російській авіабазі "Кущевська" 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
01.05.2024 211
Еще колонки: Колонки / Блоги