<
НОВИНИ ДНЯ: Пиріг з сиром і зеленню: простий рецепт несолодкої закуски  Церковний календар на червень 2024 року: коли будемо святкувати Трійцю та Вознесіння Господнє  В Україну ввірветься справжня спека, але будуть дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня  Росіяни зібрали на Кольському півострові велику кількість боєздатних бомбардувальників  Секрет ідеального омлету: про ці дрібниці часто забувають  Перша спека і дощі: в Україну нарешті йде справжнє тепло  Щоб не піднімати ціни на бензин, гроші можна взяти у казино: звернення до ВРвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.05.2024 228

Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європі

Літо в Європі буде спекотніше, ніж зазвичай, з більш високим ризиком посухи та хвиль тепла. Очікується, що теплий травень продовжить тенденцію, яка спостерігалася 10 місяців поспіль із рекордно високими глобальними температурами.

img_9276_id38309_1300x820_6e7041c0ae56f7fe02a982e34fcc66ac_650x410_01.05.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Температура поверхні моря в Північній Атлантиці злетіла до найвищого рівня щонайменше за 40 років. Це говорить, що майбутнє літо буде "надзвичайно жарким", сказала Олівія Берч, метеоролог з Atmocultural G2.

У Великобританії літо може бути таким самим, як, 2022 року, коли було найспекотніше літо історію Великобританії, а температура досягне 40 градусів.

За її словами, в екстремальних погодних умовах також винне "недавнє прискорення глобального потепління".

За даними синоптика Meteo France, у найближчі три місяці у Франції очікується температура вища за середню.

За даними Atmosphere G2, Іспанія та Італія входять до числа країн, де в травні очікується температура вища за середню. За даними метеорологічного бюро, у Великій Британії відбудеться те саме, хоча до кінця місяця термометри мають наблизитися до середнього значення. У травні в Скандинавії очікується трохи холодніше, ніж зазвичай.

Рекордне тепло

Нагадаємо, за даними програми ЄС зі спостереження за Землею Copernicus, березень став десятим місяцем поспіль, який був найтеплішим у світі за всю історію спостережень.

Крім того, середньосвітова температура за останній рік є найвищою за всю історію спостережень.

У Києві березень цього року посів 12 позицію у рейтингу найтепліших в історію. Температура була на 2,3 градуса вище за норму.

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європі 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
01.05.2024 228
Еще материалы раздела «Суспільство»