<
НОВИНИ ДНЯ: Картопляна піца: незвичайний рецепт  Шкільні програми в Україні планують спростити: що зміниться для учнів і вчителів  Тепла не чекати? Коли закінчиться травневий "льодовиковий період"  Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїніввсі новини дня
Політика
Європа
01.05.2024 244

Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"

Кандидат у президенти США Дональд Трамп вважає, що війна "значно більше вплинула на європейські країни, ніж на США".

eecbd888967e2c065c538613536929f9_01.05.24

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що Європа повинна збільшити розмір допомоги України до американського рівня. Пише ТСН. 

Про це він сказав в інтерв’ю журналу Time.

"Я не даватиму (гроші Україні – ред.), якщо Європа не почне зрівнювати рахунок (виділеної допомоги – ред.). Якщо Європа не збирається платити, чому ми повинні платити?" - сказав Трамп.

За його словами, війна в Україні значно більше вплинула на Європу, ніж на США.

"На них (європейців – ред.) набагато більше вплинула (ця війна – ред.). Між нами існує океан. Між ними (Європою та Україною – ред.) цього немає", - додав він.

Водночас журналісти Time вказують, що країни ЄС також надали Україні вже понад 100 мільярдів американських доларів допомоги з початку російсько-української війни.

Нагадаємо, оглядач The Washington Post Макс Бут завив, що Європа та Азія мають готуватися до ймовірного президентства Трампа та відходу США. За його словами, союзники США з Європи та Азії зроблять серйозну помилку, якщо сприймуть ухвалення законопроєкту про допомогу Україні на 61 млрд як сигнал про те, що їм не потрібно домагатися більшої стратегічної автономії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського" 5.00 5 2
Політика / Європа
01.05.2024 244
Еще материалы раздела «Європа»