<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Політика
Світ
01.05.2024 370

Блінкен заявив, що якщо Росія щиро бажає вести переговори - США будуть там

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США готові провести переговори з Росією, якщо вони продемонструють щире бажання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Радіо Свобода.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що можливість переговорів залежить від готовності російського диктатора Володимира Путіна.

"Завершення війни в основному залежить від Володимира Путіна і того, що він вирішить... Я сподіваюся, що Путін зрозуміє меседж і продемонструє готовність до щирих переговорів відповідно до основних принципів, які є основою міжнародної спільноти та Статуту ООН: суверенітет, територіальна цілісність, незалежність. Якщо вони належним чином підтверджені, має бути ухвалена резолюція", - заявив він у бесіді з президентом Всесвітнього економічного форуму Борге Бренде в Саудівській Аравії.

Блінкен відзначив об'єднання українців та слабкість Росії. За його словами, загалом Росія слабша економічно та у військовому плані, враховуючи знищення такої кількості її сил.

"Водночас українців об'єднались так, як ніколи раніше, зокрема об'єднані проти Росії, чого не було до 2014 року, коли Росія здійснила першу агресію проти України. НАТО сильніше і більше", - сказав держсекретар США.

Також голова Держдепартаменту визнав, що відмова Європи від російських енергоресурсів є стратегічною невдачею для Росії.

"Європа позбавилася залежності від російських енергоресурсів надзвичайними способами всього за два роки. Все це, я вважаю, величезна стратегічна невдача для Росії. Я сподіваюся, що є визнання цього. Як тільки Росія продемонструє, що вона щиро бажає вести переговори, ми точно будемо там, і я вірю, що українці будуть там", - сказав Блінкен.

Підтримка США України

24 квітня президент США Джо Байден підписав закон, в якому закладено виділення коштів на допомогу Україні.

Через 2 дні після оголошення допомоги США виділили ще один пакет. Він став найбільшим.

Раніше Білий дім повідомляв, що Україна вже одержує зброю з нового пакету допомоги США.

Оценка материала:

5.00 / 2
Блінкен заявив, що якщо Росія щиро бажає вести переговори - США будуть там 5.00 5 2
Політика / Світ
01.05.2024 370
Еще материалы раздела «Світ»