<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
01.05.2024 236

Тотальне знищення: збірна України з хокею здобула третю поспіль перемогу на ЧС-2024

"Синьо-жовті" закинули дев'ять "сухих" шайб у ворота китайців.

ebc5da0a62855900a9427d35e6c120e2_01.05.24

Збірна України з хокею розгромила команду Китаю в матчі третього туру чемпіонату світу-2024 у Дивізіоні IB з рахунком 9:0. Пише ТСН. 

У першому періоді "синьо-жовті" чотири рази відзначилися у воротах суперника – шайби закинули Ігор Мережко, Олександр Пересунько, Пилип Пангелов-Юлдашев та Олексій Ворона.

У другій 20-хвилинці команда Дмитра Христича збільшила свою перевагу до шести шайб зусиллями Віталія Ляльки та Пересунька, який оформив дубль.

Третій період також закінчився тріумфом українців, які закинули ще три шайби – точних ударів завдали Лялька та Мережко, таким чином зробивши дублі. Ще одна шайба в активі Андрія Денискіна.

Для збірної України це третя поспіль перемога на ЧС-2024, який відбувається у Литві. У стартовому матчі наша команда розгромила Естонію (8:0), а в другому турі обіграла Нідерланди (4:0).

Після трьох зіграних поєдинків "синьо-жовті" з 9 очками продовжують очолювати турнірну таблицю Дивізіону IB, випереджаючи на три бали Литву (має матч у запасі) та Китай. Нідерланди, Іспанія та Естонія поки що залікових пунктів не набирали.

Наступний матч українці проведуть у середу, 1 травня, проти Іспанії. Початок – о 12:30 за київським часом.

У заключному поєдинку ЧС-2024 українська збірна у п'ятницю, 3 травня, позмагається з Литвою. Початок – о 19:30 за київським часом.

Зазначимо, що збірна України уп'яте поспіль грає у третьому за силою дивізіоні (ІВ) світової першості з хокею. Переможець дивізіону отримає путівку до другого дивізіону (IA) чемпіонату світу на наступний рік. Команда, що посяде останнє місце, вилетить до четвертого дивізіону (IIA).

Нагадаємо, торік "синьо-жовті" до останнього претендували на вихід до дивізіону IA, проте у вирішальному матчі за підвищення в класі програли Японії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Тотальне знищення: збірна України з хокею здобула третю поспіль перемогу на ЧС-2024 5.00 5 2
Життя та Стиль / Спорт
01.05.2024 236
Еще материалы раздела «Спорт»