<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Політика
Україна
01.05.2024 203

Удар по російській авіабазі "Кущевська": британська розвідка оцінила наслідки

Міноборони Росії заявляло про збиття 66 БпЛА, і це свідчить про масштаб атаки.

9d312548c596973a3c106374a695b34d_01.05.24

У суботу, 27 квітня, повідомили, що СБУ завдала ударів по аеродрому "Кущевська". Ймовірно, після цього РФ буде змушена розосередити свої винищувачі. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті Міноборони Великої Британії.

За даними британської розвідки, на аеродромі "Кущевська" розміщена низка російських винищувачів, зокрема СУ-34 і Су-35. Вони щодня використовуються для завдання ударів по позиціях українського фронту, включаючи інтенсивне використання планувальних бомб. Відео з відкритих джерел показують кілька комплектів такого озброєння, знищених на аеродромі.

"Російські винищувачі з "Кущевської" та низки інших авіабаз зазвичай здійснюють від 100 до 150 бойових вильотів на день, значний відсоток із них запускає боєприпаси по всій лінії фронту, оскільки Росія намагається змусити прориви за допомогою вогневої потужності", – йдеться у повідомленні.

Здатність України заважати російській тактичній авіації, наголошують у Міноборони Великої Британії, є ключовою для ширшої оборони лінії фронту.

"Цей успішний удар, ймовірно, змусить Росію розосередити винищувачі, розподіливши засоби протиповітряної оборони, щоб закрити прогалини", – підсумували у відомстві.

Нагадаємо, Краснодарський край Росії у ніч проти 27 квітня атакували безпілотники. Попередньо, удари було завдано по НПЗ "Слов'янськ-ЕКО", бітумному заводу, Ільському НПЗ і низці інших об'єктів. Після атаки на деяких об'єктах виникла пожежа. Також повідомляється про "бавовну" на військовому аеродромі, який розташований на околиці станиці Кущевська.

Оценка материала:

5.00 / 2
Удар по російській авіабазі "Кущевська": британська розвідка оцінила наслідки 5.00 5 2
Політика / Україна
01.05.2024 203
Еще материалы раздела «Україна»