<
НОВИНИ ДНЯ: Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова  Американська військова допомога Україні вже в дорозі — Блінкен  Війна Росії в Україні: Шольц дав обіцянку  Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Політика
Україна
01.05.2024 228

Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО

Водночас генсек вказав, що "всі союзники заявили, що Україна буде членом НАТО".

2693159658b675f565e9994ea35df21d_01.05.24

Для вступу України до НАТО необхідна згода усіх 32 держав-членів блоку. Такої згоди наразі немає. Пише ТСН. 

Про це генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив під час зустрічі з українськими офіцерами разом із президентом Володимиром Зеленським.

За словами Столтенберга, "усі союзники заявили, що Україна буде членом НАТО".

"І нам потрібно рухатися до цієї мети. Працювати багато для того, щоб ви були повністю взаємосумісні, відповідали всім натівським стандартам. Щоб коли прийде політичне рішення, ви могли це зробити", – сказав генсек Альянсу.

На його думку, наразі проблема зі вступом України полягає в тому, що коли з’являється запрошення для держави стати членом НАТО, необхідна не просто більшість із 32 країн-членів блоку, а щоб усі вони погодилися на це рішення.

"І на цей момент ми не досягли такої згоди. В цьому полягає реальність", – пояснив Столтенберг.

Нагадаємо, напередодні генсек Альянсу заявив, що місце України в НАТО, але навряд чи державу туди запросять на літньому саміті у Вашингтоні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО 5.00 5 2
Політика / Україна
01.05.2024 228
Еще материалы раздела «Україна»