<
НОВИНИ ДНЯ: Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусів  Мобілізація по-новому: ухилянтів попередили про найжорсткіше покарання  Як правильно оформити реструктуризацію кредиту і чому це потрібно робити  В Україну вже йде потепління: де в четвер пригріє, а де пройдуть дощі  Хакери КНДР крадуть криптовалюту на мільйони доларів і успішно відмивають, - Reuters  Мобілізація в Україні. Повний перелік хвороб, з якими точно не беруть на службу  Путін проголосив героями Росії канібалів і маніяків, – Кислиця в Радбезі ООНвсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
01.05.2024 199

Україна вступить до НАТО лише після перемоги у війні — Зеленський

Деякі члени НАТО все ще відчувають ризик або скепсис щодо приєднання України, незважаючи на високий рівень українських військових фахівців та впровадження стандартів НАТО у Силах оборони.

936e80c9a6184719d4553208b8aa1e40_01.05.24

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна зможе вступити до НАТО лише після перемоги у війні з Росією. Пише ТСН. 

Про це він сказав під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом та українськими офіцерами, які проходять курси професійної військової освіти.

За словами Зеленського, окремі члени Північноатлантичного альянсу все ще відчувають ризик або ж скепсис стосовно приєднання нашої держави до НАТО. Тому й до закінчення війни з Росією не варто сподіватися на членство.

"І безумовно рівень України, яка проходить через повномасштабну війну, щодо сумісності, її рівня військових ніхто не буде порушувати питання. Безумовно це високого рівня фахівці в різних напрямках", – наголосив президент.

Крім того, на зустрічі йшлося про посилення протиповітряної оборони. Як зазначив Володимир Зеленський, завдяки підтримці партнерів наші військові опановують сучасну західну зброю та роблять спільним наш досвід – досвід захисту життя в сучасній війні.

"Безпека, яку виборює Україна, обов'язково стане спільною безпекою всієї нашої Європи, коли фактична реальність буде визнана де-юре – коли Україна приєднається до Альянсу", – сказав глава держави.

Президент також подякував тим, хто впроваджує стандарти НАТО у Силах оборони України та будує взаємодію з Блоком на десятиліття вперед. Офіцери, яких Зеленський відвідав зі Столтенбергом, якраз навчаються за стандартами Альянсу.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 29 квітня таємно завітав до Києва і зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Коли Україна вступить в НАТО, що стоїть цьому на заваді, чи вірять в Альянсі в перемогу України на полі бою та яке гучне зізнання зробив Столтенберг – йдеться в ексклюзиві TSN.ua.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна вступить до НАТО лише після перемоги у війні — Зеленський 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
01.05.2024 199
Еще материалы раздела «Ранкова кава»