<
НОВИНИ ДНЯ: Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова  Американська військова допомога Україні вже в дорозі — Блінкен  Війна Росії в Україні: Шольц дав обіцянку  Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
01.05.2024 168

Несправні винищувачі F-16: у Повітряних силах пояснили, чому вони потрібні Україні

У Повітряних силах розповіли, як Україна може використати несправні американські винищувачі.

a2d33d8fddf4b46aa868dfacba85f6ba_01.05.24

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш розповів, що Україна потребує постачання несправних винищувачів F-16 – їх можна використовувати у якості "донорів" для справних літаків.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Прямий". Пише ТСН. 

Так, Євлаш відповів на запитання, чи дійсно Україні, серед іншого, можуть передати несправні F-16.

"Навіть якщо це будуть несправні літаки, вони надзвичайно необхідні. "Донори" абсолютно адекватно практикуються у різних країнах... Це нормальна практика, якщо одна з деталей не працює, решту деталей можна взяти на застосування, на заміну інших компонентів", - пояснив спікер Повітряних сил.

Євлаш додав, що несправні літаки можна використовувати не лише для ремонту, а й "для інших цілей, які визначить командування".

Нагадаємо, посол Данії сказав, що винищувачі F-16 прибудуть до України влітку 2024 року.

Напередодні Ілля Євлаш розповів, що Україна готує комплекс заходів для захисту винищувачів F-16, коли вони перебуватимуть на аеродромах в нашій країні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Несправні винищувачі F-16: у Повітряних силах пояснили, чому вони потрібні Україні 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
01.05.2024 168
Еще колонки: Колонки / Блоги