<
НОВИНИ ДНЯ: До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцо  Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляромвсі новини дня
Політика
Україна
02.05.2024 203

Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ

Україна потребує великої кількості систем протиповітряної оборони, щоб захистити підземні газові сховища.

_chernishov_foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na_3_9e3b25bf66e7c65d5bd6a9ac305e07a7_650x410_02.05.24

Як повідомляє РБК-Україна, про це в інтерв'ю Financial Times заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов.

За його словами, Україна знадобиться дуже багато протиповітряної оборони для того, щоб захистити власну інфраструктуру.

"Ми можемо опинитися в положенні, коли нам все одно знадобиться більше засобів ППО (навіть після допомоги від США - ред.). Країни ЄС, звісно, мають відіграти вирішальну роль у цій допомозі", - зазначив Чернишов.

У цьому контексті він згадав, що Євросоюз зацікавлений у захисті українських газосховищ, оскільки газова інфраструктура України інтегрована до енергетичної системи Європи.

При цьому, як пише FT, у "Нафтогазі" розповіли, що газосховища у західній частині України були атаковані Росією кілька разів, але шкоди завдали лише наземним об'єктам. Підземні сховища, які можуть бути на глибині до 3 км під поверхнею, не постраждали.

Що передувало

Нагадаємо, 11 квітня "Нафтогаз" повідомив про те, що російські окупанти вдарили по підземних газосховищах.

Попри це сховища продовжували працювати.

Цього ж дня голова Львівської ОВА Максим Козицький заявляв про удар по об'єкту газорозподільної інфраструктури в області.

Оценка материала:

5.00 / 2
Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ 5.00 5 2
Політика / Україна
02.05.2024 203
Еще материалы раздела «Україна»