<
НОВИНИ ДНЯ: США мають не лише дозволити, а й заохотити до ударів по цілях в РФ, - Гельсінська комісія  Скільки хліба, цибулі потрібно на один кілограм фаршу  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  Мобілізація до 25 років: чи планують в Україні ще більше знизити вік мобілізованих  "Дружба" Китаю і Росії може сколихнути світ: Financial Times про наслідки їхнього економічного співробітництва  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідервсі новини дня
02.05.2024 173

Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта

ЗСУ почнуть стабілізувати ситуацію на фронті після надходження військової допомоги.

2b282319c00da86d2ce66e4d71ab0853_02.05.24

Військовий експерт Олег Жданов погодився із словами очільника ГУР Кирила Буданова, що травень для України буде складним в очікуванні надходження військової допомоги від партнерів, зокрема від США. Пише ТСН. 

Про це він розповів в ефірі "КИЇВ24".

"Треба визнати, що в них (окупаційних військ Росії - ред.) є, як мінімум, місяць. Чому? Тому що на сьогоднішній день відповідно до тої інформації, яка надходить... техніка і боєприпаси тільки починають рух в бік кордону України. Це означає, що вони десь за два тижні будуть в Україні, потім – розподіл по частинах... Генерал Буданов, я думаю, що доволі точно дав оцінку: травень місяць буде для нас важким", - пояснив він.

Жданов зазначив, що ситуацію почне змінюватися вже від червня і ми зможемо відчути полегшення в плані можливості досягти паритету у вогневому ураженні противника.

"Це, до речі, повинні прийти боєприпаси по програмі, яку організував чеський президент Петр Павел... І плюс основна маса техніки, озброєння і боєприпасів, які надали Сполучені Штати в цьому пакеті на мільярд доларів... Це для того, щоб ми змогли більш-менше стабілізувати фронт. Так що місяць травень в нас буде дуже важкий", - резюмував військовий експерт Олег Жданов.

Нагадаємо, США виділили найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 млрд доларів – яку зброю отримають ЗСУ (список).

Оценка материала:

5.00 / 2
Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
02.05.2024 173
Еще колонки: Колонки / Блоги