<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.05.2024 159

Навіщо сипати сіль на вугілля під час приготування шашлику: м'ясо просмажиться ідеально

Смачний і соковитий шашлик — це справжнє мистецтво. Часом приготувати його не так просто, як це може здатися на перший погляд. Інколи рекомендують сипати на вугілля сіль. Навіщо так робити?

56d440ebc611b8c8b11bc22f1a0da2c0_02.05.24

Одне з найважливіших правил, якого слід дотримуватися під час приготування шашлику на вугіллі — це підтримування стабільного жару. Здається, що в цьому немає нічого складного. Однак, насправді, це далеко не так. Пише ТСН. 

Проблему створює жир, який скапує з м'яса на вугілля, провокуючи загоряння вогню. Через цей жир шашлик може повністю згоріти. Тому час від часу полум'я доводиться гасити.

Зазвичай це роблять за допомогою води, виливаючи невелику її частину з пляшки. Інколи також використовують інші напої, зокрема, пиво. Дехто навіть вважає, що в такому разі м'ясо матиме особливий смак.

Таке вирішення проблеми не завжди доречне. Рідина дійсно гасить вогонь, але вона додатково збиває жар, чого допускати не можна, адже шашлик може недостатньо просмажитися.

І ось саме тут допоможе звичайна кухонна сіль. Коли вугілля вже готове, жару достатньо, щоб смажити шашлик, зверху потрібно поступово насипати трішки солі (не більше 100-200 г). Будьте обережними, адже крупинки солі можуть "вибухати" від високої температури, тому слід берегти шкіру від опіків.

Щойно пройде реакція, на мангал можна ставити шампури з шашликом. Сіль не лише запобігає горінню жиру, але й допомагає зменшити кількість попелу. М'ясо буде готовим вже за 15-17 хвилин і водночас не забрудниться гаром від вугілля.

Оценка материала:

5.00 / 2
Навіщо сипати сіль на вугілля під час приготування шашлику: м'ясо просмажиться ідеально 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
02.05.2024 159
Еще материалы раздела «Суспільство»