<
НОВИНИ ДНЯ: Росіяни зібрали на одній авіабазі третину боєздатних стратегічних бомбардувальників  Коли почнуть розсилати повістки поштою: відповідь Кабміну  Пиріг з сиром і зеленню: простий рецепт несолодкої закуски  Церковний календар на червень 2024 року: коли будемо святкувати Трійцю та Вознесіння Господнє  В Україну ввірветься справжня спека, але будуть дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня  Росіяни зібрали на Кольському півострові велику кількість боєздатних бомбардувальників  Секрет ідеального омлету: про ці дрібниці часто забуваютьвсі новини дня
Політика
Світ
01.05.2024 190

Кірбі розповів, на якому етапі знаходяться переговори щодо гарантій безпеки з Україною

Переговори Києва та Вашингтона з питань гарантій безпеки для України продовжуються. Наразі українська сторона зайнята уточненням своїх потреб.

Про це заявив речник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі, пише РБК-Україна з посиланням на Голос Америки.

За його словами, незалежно від того, коли ця війна закінчиться, незалежно від того, як ця війна закінчиться, Україна все одно матиме довгий кордон з Росією, і вони все одно матимуть законні безпекові потреби.

"Сполучені Штати будуть продовжувати їх підтримувати, поки вони уточнюють свої потреби, як ці потреби мають виглядати", - сказав Кірбі.

Джон Кірбі додав, що США пишаються зусиллями свого уряду, "які спрямовані на підтримку України в розбудові її нинішнього потенціалу сил".

Він також зазначив, що дев’ять інших країн завершили переговори з Україною щодо угоди про двосторонню безпеку.

"Ми всі працюємо над одним і тим же - намагаємося створити те, що можна буде назвати двосторонніми безпековими домовленостями", - констатував представник Білого дому.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кірбі розповів, на якому етапі знаходяться переговори щодо гарантій безпеки з Україною 5.00 5 2
Політика / Світ
01.05.2024 190
Еще материалы раздела «Світ»