<
НОВИНИ ДНЯ: Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українці  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методамивсі новини дня
Політика
Росія
02.05.2024 268

Справа проти заступника Шойгу може торкнутися інших чиновників РФ, - розвідка Британії

Справа проти заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова може торкнутися й інших російських чиновників. Корупція загалом залишається однією з головним проблем російської армії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони Британії у Twitter.

Як зазначає розвідка, до розслідування справи про корупцію був втягнутий перший заступник міністра Сергія Шойгу Руслан Цаліков, його допитувала ФСБ. Цалікова називають "покровителем" Іванова. Він фактично є третьою особою у Міноборони РФ після міністра Сергія Шойгу та начальника Ген штабу Валерія Герасимова.

Цаліков має давні зв'язки з Шойгу. Він працював під керівництвом Шойгу у Міністерстві з питань цивільної оборони та надзвичайних ситуацій РФ, а потім пішов за ним спочатку в офіс губернатора Московської області, а у 2012 році - у Міністерство оборони.

Також є припущення, що справа Іванова може торкнутися міністра фінансів Росії Антона Сілуанова. Як йдеться у зведенні, будівельні агентства Міноборони побудували будинок для Сілуанова.

Розвідка Британії зазначає, що корупція у Міноборони Росії є однією з головних проблем. У 2019 році головний військовий прокурор РФ Валерій Петров заявив, що корупція є практично коренем більшості проблем у правовій державі.

Корупція була фактором поганої ефективності Росії, особливо на початку українського конфлікту. Йдеться про прострочені пайки та неякісні шини, а також повідомлялося про розкрадання пального.

Затримання заступника Шойгу

Нагадаємо, 23 квітня у Росії затримали заступника міністра оборони Тимура Іванова за підозрою у хабарництві. Його помістили під варту.

Деякі російські ЗМІ пишуть, що нібито Іванова затримали не через корупцію, а через державну зраду. Проте Москва офіційно не заявляла про це.

Джерела РБК-Україна у спецслужбах повідомили, що ГУР Міноборони України фактично допомогло викрити Іванова. У березні 2024 року ГУР отримало доступ до службових документів заступника Шойгу. Після розповсюдження інформації проти російського чиновника відкрили справу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Справа проти заступника Шойгу може торкнутися інших чиновників РФ, - розвідка Британії 5.00 5 2
Політика / Росія
02.05.2024 268
Еще материалы раздела «Росія»