<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцо  Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
02.05.2024 159

У першому кварталі частка непрацюючих кредитів скоротилася

В Україні частка непрацюючих кредитів у банківському секторі станом на 1 квітня 2024 року становить 36,1%.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку.

"Частка непрацюючих кредитів (NPL) у банківському секторі на 1 квітня 2024 року становила 36,1%, що на 1,3 відсоткових пункта нижче показника на 1 січня 2024 року", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зауважують, що ключовий фактор скорочення частки NPL – зростання працюючого кредитного портфеля, який протягом І кварталу збільшився на 34,6 млрд грн, або на 3,1%.

Обсяг непрацюючих кредитів за І квартал скоротився на 2 млрд грн – до 420,3 млрд грн переважно внаслідок списання непрацюючих роздрібних кредитів банками з українським приватним капіталом.

Витрати банків на відрахування в резерви під кредити залишаються низькими, а рівень дефолтів – знижується.

Портфель чистих гривневих корпоративних кредитів зростає три квартали поспіль, зокрема поза межами державних програм, завдяки пожвавленню попиту на гривневі кредити внаслідок відновлення бізнес-активності. Зростають роздрібні незабезпечені споживчі та іпотечні позики.

Оценка материала:

5.00 / 2
У першому кварталі частка непрацюючих кредитів скоротилася 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
02.05.2024 159
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»