<
НОВИНИ ДНЯ: До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцо  Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляромвсі новини дня
02.05.2024 177

Розмови про "заморожування війни" безглузді - американський генерал

Війну Росії з Україною неможливо заморозити. Історія та географія свідчать, що стійкий мир неможливий.

Про це інтерв'ю РБК-Україна сказав колишній командувач армії США у Європі генерал Бен Ходжес.

"Той, хто каже, що війна має бути заморожена, той ніколи не дивився на карту. Я маю на увазі, що вони не розуміють значення Криму, Чорного моря, а також ніколи не читали жодної книги з історії, тому що Росія ніколи не буде дотримуватись будь-якої укладеної угоди", - сказав він.

За його словами, тому ідея про те, що можна заморозити цей конфлікт і це призведе до доброго мирного сталого результату, безглузда.

"Хто розуміється на географії та історії, знає, що цього не станеться. Тому я сподіваюся, що ми припинимо безглузді розмови про "заморожування конфлікту". Все до чого це призведе - на якийсь час відкладе наступний крок Росії", - додав Ходжес.

Генерал зазначив, що він особисто чує про це менше ніж раніше. "Це українці мають вирішувати своє майбутнє, а не хтось інший. І це не те, що США можуть "заморожувати", все залежить від України. І я сподіваюся, що Захід продовжить підтримувати Україну таким чином, щоб вона не відчувала тиску зробити це", - сказав він.

Ходжес також розповів, що розмовляв із друзями з Румунії, країн Балтії та Фінляндії. "Ніхто не хоче, щоб було заморожено конфлікт", - констатував Ходжес.

Оценка материала:

5.00 / 2
Розмови про "заморожування війни" безглузді - американський генерал 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
02.05.2024 177
Еще колонки: Колонки / Блоги