<
НОВИНИ ДНЯ: Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  Мобілізація до 25 років: чи планують в Україні ще більше знизити вік мобілізованих  "Дружба" Китаю і Росії може сколихнути світ: Financial Times про наслідки їхнього економічного співробітництва  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідер  Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українці  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіливсі новини дня
02.05.2024 164

В Україні зростають ціни на цибулю

В Україні знову почали рости ціни на цибулю після тривалого "затишшя".

Про таку цінову тенденцію повідомляє East Fruit.

За думкою гравців ринку, зростання цін у цьому сегменті пов'язане з помітним скороченням пропозиції через сезонне виснаження запасів цибулі в українських господарствах. Водночас торговельна активність на ринку цибулі трохи прискорилася, що також сприяє зростанню цін.

На цей час фермери пропонують цибулю в межах 12-18 грн/кг ($0,30-0,45/кг), що в середньому на 39% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. Тим не менш, вони визнають, що поки не можуть суттєво підвищити ціни, оскільки покупці все частіше виявляють незадоволеність якістю цибулі.

Аналітики відзначають, що наразі цибуля в Україні в середньому коштує на 64% дешевше, ніж на початку травня минулого року. Проте виробники не мають впевненості, чи зможуть вони і надалі підвищувати ціни на цю продукцію, оскільки якість цибулі у сховищах стрімко погіршується.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні зростають ціни на цибулю 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
02.05.2024 164
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»