<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Європа
03.05.2024 177

ВМС прийняли на озброєння два естонських катери

Військово-морські сили ЗСУ прийняли на озброєння два патрульні катери, які надала Естонія. Вони отримали назву "Ірпінь" та "Рені".

1_dc1c5ea05ee5911fc1d9c25bb2d0115d_650x410_03.05.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ВМС ЗСУ у Facebook.

Українські військові провели ритуал підняття Військово-морських прапорів. У церемонії взяли участь командувач ВМС віце-адмірала Олексій Неїжпапа та естонська делегація на чолі з командувачем ВМС Естонії комодором Юрі Саска.

Катерам Р01"Roland" і Р02"Risto", які передала Естонія, присвоєно назви на честь міста-героя Ірпінь та міста Рені. Порт Рені є найближчим за відстанню до Естонії.

Учасники вшанували пам'ять загиблих воїнів та громадян.

"По завершенні церемонії гості мали нагоду, під час переходу морем, ознайомитись з облаштуванням катерів, їх ходовими якостями та побачити наслідки ворожих ударів по портовій інфраструктурі України", - йдеться у повідомленні.

Передісторія

Нагадаємо, наприкінці квітня 2024 року Міністерство оборони Естонії повідомило, що передає Україні два патрульних катери. Вони стануть на захист морських шляхів від російської агресії.

Передача катерів відбулася координації з Данією. Це сталося напередодні засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн".

Додамо, що Естонія у березні також оголосила про видіння нового пакету допомоги Україні на 20 млн євро.

Оценка материала:

5.00 / 2
ВМС прийняли на озброєння два естонських катери 5.00 5 2
Політика / Європа
03.05.2024 177
Еще материалы раздела «Європа»