<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.05.2024 159

Де найкраще посадити перець: овочі виростуть м’ясистими й великими

Яку рослину посадити поряд з перцем, щоб зібрати втричі більший урожай: поради досвідчених городників.

f8b390f24846da0fff2e8adaa7b11fb2_03.05.24

Напевно, немає такого городу, де б не ріс солодкий перець. Але не кожному господареві вдається зібрати рясний урожай. І тому є дві основні причини. По-перше, для перцю треба знайти ту ділянку, де б він міг вирости в повній мірі. Також добре знайти йому правильних "сусідів", які посприяють збільшенню урожаю. Розповідаємо, де найкраще і з якими рослинами посадити перець, щоб виросли великі м’ясисті плоди. Пише ТСН. 

Де найкраще посадити перець: дієві поради

Варто пам’ятати, що перець не любить протягів, його краще садити на захищеній від вітру ділянці, де буде багато сонця. Тоді рослина добре укоріниться, не хворітиме і швидко ростиме.

Для перцю буде найкращим місцем те, де раніше росли огірки, баштанні, бобові чи капуста. Не варто садити культуру там, де минулого року були картопля чи помідори. У томатів та перцю є спільні хвороби, тому розсада може заразитися й загинути, якщо її посадити на такій ділянці.

Які рослини найкраще садити біля перцю, щоб отримати потрійний урожай

Щоб перець виріс великим, м’ясистим та солодким, посадіть поряд з грядкою базилік. Таке сусідство відлякуватиме від ділянки всіх шкідників, які не люблять запаху пряної трави.

Також можна садити поруч з перцем материнку, майоран, петрушку, зелену цибулю, ці трави будуть захищати овочі від хвороб та шкідників. Ще можна посіяти чорнобривці, які захищатимуть перець від грибка й нематод.

Оценка материала:

5.00 / 2
Де найкраще посадити перець: овочі виростуть м’ясистими й великими 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.05.2024 159
Еще материалы раздела «Суспільство»