<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Світ
03.05.2024 244

Держдеп США ввів санкції проти Росії за застосування хімічної зброї в Україні

Державний департамент Сполучених Штатів Америки ввів нові санкції проти Російської Федерації. Цього разу обмеження були уведені зокрема проти застосування хімічної зброї в Україні.

_prapor_kapitol_gettyimages_84368783__1__c272160380704dbc3330f9df9754bea2_650x410_03.05.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Держдепу США.

1 травня, США запровадили санкції проти понад 280 фізичних та юридичних осіб, щоб накласти додаткові витрати на Росію як за її зовнішню агресію, так і за внутрішні репресії.

У рамках цієї дії Державний департамент накладає санкції на понад 80 юридичних та фізичних осіб, у тому числі тих, хто займається:

  • розвитком майбутньої Росії в галузі енергетики;
  • металів;
  • гірничодобувної промисловості та експортних потужностей;
  • ухилення від санкцій та їх обхід;
  • посилення спроможності Росії вести війну проти України.

Департамент також наклав санкції на три російські державні організації, пов’язані з російськими програмами хімічної та біологічної зброї, і чотири російські компанії, які зробили внесок у такі організації.

"Сполучені Штати продовжуватимуть використовувати наявні у них інструменти, щоб перервати підтримку російської військово-промислової бази та обмежити використання Росією міжнародної фінансової системи для подальшої війни проти України", - йдеться в заяві Держдепу США.

Санкції США проти Росії

Нагадаємо, раніше сьогодні список нових санкцій проти Росії оприлюднило Міністерство фінансів США. Зокрема під обмеженнями опинилась одна з найбільших авіакомпаній РФ.

Детальніше про санкції та хто під них потрапив в матеріалі РБК-Україна.

Ми також повідомляли, що у лютому Міністерство фінансів США ввело санкції проти державної російської танкерної групи "Совкомфлот".

Своєю чергою Росія, за даними західних ЗМІ, вирішила перейменувати нафтові танкери, які потрапили під санкції США.

Оценка материала:

5.00 / 2
Держдеп США ввів санкції проти Росії за застосування хімічної зброї в Україні 5.00 5 2
Політика / Світ
03.05.2024 244
Еще материалы раздела «Світ»