НОВИНИ ДНЯ: Якою буде погода в Україні в серпні: прогноз синоптиків  Ідея виборів під час війни малоймовірна, - Стефанчук  Антимонопольний комітет назвав умови купівлі компанією CRH двох цементних заводів  Окупантам "світять" великі проблеми з бронетехнікою: в ISW оцінили дії росіян  Значно тепліше за норму: Укргідрометцентр дав прогноз на останній місяць літа  Навчання по суботах та тривалі канікули: коли в Україні діти підуть до школи та що відомо про нововведення  Росія почала використовувати дешеві безпілотники для виявлення ППО України, - Reutersвсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
03.05.2024 284

Годжес закликав Україну ігнорувати вимоги США не бити по російських НПЗ

Київ має право захищати себе і робити все, що необхідно для деокупації територій.

ddeb0fa64ffed9626c4c965f9b5ec6f5_03.05.24

Україна має ігнорувати заклики з Вашингтона припинити удари дронами по російських нафтопереробних заводах. Пише ТСН. 

Таку думку висловив колишній командувач армії США у Європі генерал Бен Годжес в інтерв'ю РБК-Україна.

"Україна має атакувати будь-яку ціль, яку вона хоче атакувати, як частину захисту свого народу та своєї території", — сказав він.

Годжес висловив упевненість, що Україна продовжить робити все, що їй потрібно для оборони та захисту свого населення.

Генерал повідомив, що був збентежений, коли побачив, що радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван та інші представники уряду США сказали, що Україна не має атакувати російські НПЗ.

"Я закликав би український уряд не зважати на це, і здається, що в останні кілька тижнів це дійсно зникло, тому що це була погано продумана політика. І я не чую, щоб про це далі говорили", — зауважив Годжес.

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін попередив, що нещодавні атаки України на російські нафтопереробні заводи можуть вплинути на світові енергетичні ринки, і закликав країну зосередитися на військових цілях.

Зі свого боку, у Зеленського відповіли, що російські НПЗ у межах міжнародного права є "законними військовими об’єктами", тож Україна зобов’язана завдавати ударів по них.

Оценка материала:

5.00 / 2
Годжес закликав Україну ігнорувати вимоги США не бити по російських НПЗ 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
03.05.2024 284
Еще материалы раздела «Ранкова кава»