<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація транспорту в Україні: Кабмін готує "сюрприз" для бізнесу – нардеп  Новий рівень стосунків: про що була зустріч Путіна і Сі, перші обіцянки та гучні заяви  Дощі, грози та сонце: якою буде погода в регіонах України 18 травня  Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
04.05.2024 310

У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ

Україні не відомо, чи окупанти втілити свої плани в життя тими силами, які мають у своєму розпорядженні.

32370855869a3f9e46b11e6914f2dd2d_04.05.24

У росіян є план захоплення Харкова чи Сум, але невідомо, чи здатен ворог реалізувати ці плани наявними в нього силами. Пише ТСН. 

Про це командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк розповів виданню The Times.

Генерал сказав, що Харків є ще однією можливою ціллю російського літнього наступу.

"Наші спецслужби кажуть, що у росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум, але ми не знаємо, наскільки ці плани серйозні та чи здатні вони їх реалізувати тими силами, які мають у своєму розпорядженні", – розповів Павлюк.

Водночас він висловив оптимізм щодо того, що довгоочікуваний пакет військової допомоги від США в поєднанні з пожвавленням європейської підтримки може не тільки притупити наступ ворога влітку, але й, можливо, дасть Україні стратегічну ініціативу.

"Маючи хорошу протиповітряну оборону та далекобійну артилерію, ми могли б відбити цю стратегічну перевагу у росіян на полі бою", – зазначив командувач Сухопутних військ.

Нагадаємо, як заявив в інтерв'ю The Economist заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький, Росія може готувати наступ у районі Харківської та Сумської областей, але у неї недостатньо сил для захоплення обласних центрів.

Оценка материала:

5.00 / 2
У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ 5.00 5 2
Політика / Україна
04.05.2024 310
Еще материалы раздела «Україна»